Lune til krop og sjæl

Der er noget helt særligt over at få noget varmt at drikke. Det er fornemmelsen af det varme krus mellem hænderne. Det er den skønne duft. Det er smagen. Og det er ikke mindst den behagelige fornemmelse af at drikke noget, der er varmt. Det luner helt ind til knoglerne. Det behøver ikke kun at være i den kolde årstid, men indrømmet, der drikker jeg – som de fleste andre nok også gør – mere varmt, end jeg gør, når det er varmt udenfor. Det sagt, så er særligt te noget, jeg nyder hele året rundt, for det smager bare helt fantastisk.

Det er hvid, sort og grøn te

Te er mange ting, men jeg foretrækker den ægte varer fremfor krydderudgaverne og dem, der er lavet af andre planter. Ikke et ondt ord om dem, for mange af dem smager også rigtig dejligt, men for mig er det te, der er favoritten. For tiden er det mest hvid og sort, men det varierer ofte, hvad jeg foretrækker.

Det eneste krav, jeg ellers har, er, at kvaliteten skal være i top. Det skal være den fineste te, og den slags er kun til at skaffe i en specialforretning med respekt for sig selv. Min ligger online.

Gode beskrivelser

Jeg har da mine favoritter selv her, men de mange beskrivelser gør tit, at jeg prøver noget nyt. Det er sjovt at forsøge nye smage og te fra andre regioner, og jeg bliver tit positivt overrasket over, hvor meget god te der findes derude. Det er teplanter, der har vokset de helt rigtige steder over et stort område, og det giver varianter i smagen og duften, som jeg nyder til fulde.

Nu igen sidder jeg med en varm og dampende kop te ved min side, og så kan jeg næsten ikke forlange mere af tilværelsen. Det skulle lige være en kop til.