Alle de ukendte dyr og planter

I et bredt bælte over hele jorden strækker regnskovene sig. Der er fugtigt, og det myldrer med liv. Heroppe nordpå er alting kamufleret. Det er grå og brune toner, der beskytter alt levende mod at blive set af rovdyr, for heroppe er der koldt og barskt, og det er så slemt, at man går i ét med omgivelserne. Men i en regnskov er der knald på farverne. Det er store sommerfugle med klare vinger og sindrige mønstre, det er papegøjer, hvis sving- og halefjer kommer i alle regnbuens farver, det er frøer i skrigende og eksotiske farver. Det er en eksplosion, der kun findes her, og det er et sted fyldt med liv.

Alt det, vi ikke kender

Det, der er fascinerende, er ikke kun det, vi kender. Men alt det, regnskovene stadigvæk har af hemmeligheder. Nogen gange dukker der stammer op. Mennesker, vi ikke vidste fandtes, og som ikke har kontakt med den moderne verden. Det bedste, vi kan gøre, er at give dem plads og ro. Vi skal holde os helt væk og lade dem leve deres liv, som de har gjort i tusinder af år.

Ikke kun skal de have lov til at leve, som de ønsker det, men samtidig kommer vi med sygdomme, de ikke kan modstå. Det er ikke uden grund, de ikke ønsker vores selskab, og passer vi på regnskoven, så passer vi på dem.  Vi passer samtidig på alle de dyr og planter, der er med til at skabe regnskoven. Kan der dukke mennesker op, vi ikke kender til, hvad kan regnskovene så ellers gemme for os?

Vi ved det ikke

Det gør det endnu mere spændende. Vores verden er fyldt med mysterier. Ikke alle kan og skal vi løse. Regnskovene skal have lov til at gemme på sine. Spor efter civilisationer, planter og dyr hører til i skovenes hjerte.