Æteriske olier

Jeg er helt vild med æteriske olier, da de kan bruges til mange forskellige formål. Du kan både bruge til dem til at tilføje duft til dine kropsolier, du kan bruge dem til aromaterapi, og du kan bruge dem til at give smag i hjemmelavet slik. Fantastisk ikke?

Men hvad er æterisk olie egentlig? Æteriske olier kaldes også for essentielle olier. Olierne udvindes fra specielle blomster, lægeplanter, bark fra visse træer og frugtskaller. Måden man udvinder olien på er primært, at man damper de friskhøstede planter eller presser skallen.

Det er koncentreret rene planteolier, og derfor skal de anvendes dråbevis, eller i meget små mængder. Ofte komme de i små dråbeflasker, så det er let at styre mængden, der kommer ud.

Olierne må helst ikke bruges ufortyndet på huden. Æteriske olier er perfekte til at blande sammen vegetabilske olier som f.eks. mandelolie. På den måde kan du skabe din helt egen personlige krops- eller massageolie med lækre naturlige dufte. Du kan sagtens blande flere æteriske olier sammen og skabe en helt unik duft.

Et eksempel på en æterisk olie er lavendel olie, som har en dejlig beroligende og afslappende effekt. Lavendel olie kan hjælpe dig med at falde i søvn, eller hvis du går igennem en stresset periode, hvor du oplever meget uro. Helt enkelt kan du løsne låget fra flasken og stille den på dit natbord. På den måde kan oliens beroligende duft hjælpe dig til at slappe af.   

Du kan også lave dine egne duftpinde til badeværelset eller soveværelset. Du skal bare finde en smuk flaske, en vegetabilsk olie som f.eks. mandelolie og nogle tynde træpinde – jeg har brugte grillspyd. Dernæst kan du hælde en eller blande flere æteriske olier i flasken og stikke træpindene i. Så vil du opleve en dejlig mild duft af æteriske olier, som kan friske luften lidt op.

På denne hjemmeside kan du finde et stort udvalg af skønne olier. Olierne bliver produceret i Danmark, og har en god pris, hvor alle kan være med.